Д-р Зотцинг от Университета в Кънектикът работи върху  нещо доста

...
Д-р Зотцинг от Университета в Кънектикът работи върху  нещо доста
Коментари Харесай

Бъдещето, побрано в дамска чанта

Д-р Зотцинг от Университета в Кънектикът работи върху  нещо много по-интересно - необикновен тип полимер, който под въздействие на електрически заряд може  да трансформира цвета си. Ако технологията се развие, в бъдеще облеклата, обувките или дамската чанта ще могат да променят краските си съгласно настроението на този, който ги носи.

Друга лъскава джаджа, която би вкарвала хайтек нотка в изобретателния безпорядък на дамската чанта, са слушалки като chicBuds. Дизайнът им разрешава кабелът да се изважда и прибира незабавно в главния корпус на слушалките, както и дължината му елементарно да се наглася на пет съществени степени. Техническите елементи настрани -  chicBuds са украсени с кристали на Сваровски в разнообразни цветове – любеница, грозде, ябълка и други разцветки, които безпросветната мъжка част от човечеството счита само за плодове.

Все отново

Естествено, за сходен аксесоар е необходим и съответният телефон. Мобилният уред в дамската чантичка постоянно е въпрос на строго личен усет, само че в тази ситуация малко дами биха отказали измежду останалите дрънкулки да дефилира и телефон като Jalou на Sony Ericsson. Това малко хайтек украшение е с дължина едвам 73 мм и тежи единствено 83 година Телефонът идва в моден дизайн и цветове като „ мрачен аметист “, „ наследник аквамарин “ и „ черен оникс “, а екранът му елементарно се трансформира в цифрово огледалце, извънредно уместно за една бърза инспекция на грима. Освен това Jalou се грижи и за стройната ни фигура чрез  вграден крачкомер, който дава информация дали сме взели здравословната си доза вървене за деня.

Всичко е визия

Както преди, по този начин и в този момент, а най-вероятно и в бъдеще – стройната фигура е колкото мечтана, толкоз и сложна за реализиране. Липса на време за тренировки, погрешно хранене, стрес – всички тези фактори затрудняват доста дами да поддържат форма. Решението –   електростимулация на мускулите. Това става посредством устройства като Slendertone. Te се прикрепят по тялото и  провокират контракции посредством слаби електрически импулси и по този начин се тонизира и заздравява мускулатурата. Въпреки че подобен апарат никога не е сурогат на дейната физическа подготовка, той би бил скъпо оръжие от женския боеприпас.

Проверката – висша форма на доверие

Друг забавен аксесоар в чантичката през 21. век може да бъде портативен детектор на лъжата. Технологията към момента прави първите си крачки, само че капацитетът е страховит. Представете си – устройство с размера на мобилен телефон, което може да ви каже по кое време някой ви икономисва истината. Моделите, които се оферират, разчитат на съмнения в естествената гласова скица на „ обвинения “, с цел да дефинират до каква степен е евентуално той или тя да лъжат. Хубавото в тази ситуация е, че те може да се употребяват и до момента в който говорите с някого по телефона. Така вашата дребна „ разследваща акция “ ще остане безспорна загадка. Все отново би трябвало да се има поради, че техниката към момента не е усъвършенствана, тъй че даже да уличите някого в неистина, не бързайте с присъдата – оня под напрежение звук в гласа му просто може да се дължи на това, че е имал неприятен ден.

Шоколадова приятност

А най-после най-сладкото – за какво дамите да не се поглезят с малко шоколад без тези досадни калории?

В бъдеще устройства като Le Whif може да се трансфорат в безконечен източник на приятност за всички тези фенове на шоколадовото прелъщение, които се терзаят при мисълта по какъв начин строгата им следпразнична диета може отиде по дяволите. Le Whif съставлява дребен резервоар, посредством който се вдишва и устата се изпълва с аромата и усета на шоколад. Така пристрастените към шоколада могат да се любуват на чувството колкото желаят, без това да се отрази върху тежестта им. Лесен за носене и съвършен сурогат на всевъзможни нездравословни вафли.

Николай Тодоров

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР